Kunstroute Kralingen-Crooswijk is van start!

De negende Kunstroute Kralingen-Crooswijk is van start gegaan, en hoe! Ruim honderd bezoekers luisterden gisteravond naar de openingstoespraak van Sjarel Ex (directeur Museum Boijmans van Beuningen). Aansluitend vond een veiling plaats, waarbij ruim twintig werken werden verkocht.
Ten slotte kon tot laat op de avond worden genoten van een jazzconcert door Cruise Control.

Kunstroute weekend Crooswijk

Al met al een goed begin, maar vandaag begint het programma pas echt.
Vanaf 11.00 uur vandaag is Festivalcafe Croos (Exercitiestraat 2, hoek Paradijslaan) het bruisend middelpunt van het Kunstroute weekend in Crooswijk.
Op verschillende plekken in de wijk zijn exposities te zien en vinden activiteiten plaats.
Bij Croos is vandaag bijvoorbeeld een gevarieerd programma met exposities, een film over het tragische leven de Franse beeldhouwster Camille Claudel, voordrachten met gedichten en verhalen en muzikale optredens ( Freebird, Marlie’s Angels).

Om 18.00 start een buurtbarbecue op Crooswijkerzand (Catharina van Zoelenstraat), een samenwerking tussen de Kunstroute en de bewonersgroep Crooswijkerzand.

Wandelparadijs

Kunst route Kralingen CrooswijkOp zondag geef ik om 13.00 uur vanaf Croos een wijkwandeling door Nieuw Crooswijk, waarbij ik over de geschiedenis van deze wijk vertel. Onderweg wordt ook de expositie bij Crooswijkerzand bezocht.
De wandeling is gratis, verzamelen om 12.45 bij Croos.
Ter gelegenheid van de Kunstroute is de Wandelgids Crooswijk te koop voor slechts 5,- euro (winkelwaarde 9,95)

Het weekend wordt afgesloten bij Nivon (Dirk Smitsstraat 76) waar exposities zijn met werk van verschillende kunstenaars en de exposite Rochussen revived, over het leven en werk van de Rotterdamse kunstenaar Charles Rochussen.
Om 17.00 uur treedt singer-songwriter Charl Delemarre op, waarna ten slotte bij Nivon kan worden gedineerd (opgeven voor 16.30!)
http://www.kunstroutekralingencrooswijk.nl/