Presentatie kunstmagazine van Woordt in Beeld

Graag nodigen Woordt in Beeld, podium Grounds en de Cultuurscout Delfshaven je uit voor de Cultuurmixer van Delfshaven. Een Cultuurmixer is een netwerkbijeenkomst waar bewoners, kunstenaars, creatieve ondernemers, culturele instellingen en organisaties, maatschappelijke organisaties, ambtenaren, leden van de gebiedscommissie, stedelijke diensten enz. elkaar kunnen ontmoeten. Tijdens de bijeenkomsten wordt aandacht besteed aan actuele projecten, ontwikkelingen, locaties of thema’s die te maken hebben met kunst en cultuur in de Rotterdamse wijken.   

cultuurmixer

Deze keer staat de Cultuurmixer van Delfshaven helemaal in het teken van Woordt in Beeld Delfshaven en podium Grounds.

 

Woordt in Beeld Delfshaven is een kunstproject voor jonge, creatieve Delfshavenaren. Tijdens dit project werden acht jonge kunstenaars van verschillende kunstdisciplines aan elkaar gekoppeld en zijn ze als duo aan de slag gegaan met een kunstwerk als eindresultaat. Dit heeft geleid tot een prachtige mix van verschillende kunstvormen. Op 5 juli jongstleden werden op een succesvolle bijeenkomst in Grounds de resultaten met de wereld gedeeld.

Tijdens de Cultuurmixer wordt het magazine van dit project gepresenteerd. Hierin is niet alleen aandacht besteed aan de deelnemers, maar ook aan andere creatieven uit Delfshaven. In dit magazine staan o.a. interviews met gerenommeerde fotograaf Milan Boonstra en kunstenaar Alex da Silva die het Slavernijmonument in Delfshaven heeft gemaakt.

Locatie: Grounds, Pieter de Hoochweg 125

Datum & Tijd: Donderdag 19 november, 17.00-19.00, inloop 16.30

 

 

 

 

 

 

 

Op de Cultuurmixer is het winnende werk, In State of Now, te zien. Prijswinnares Eliza Bordeaux vertelt haar verhaal over de deelname aan het project en het proces dat ze doorliep om samen met Najel Monteiro tot dit kunstwerk te komen. Daarnaast zijn een aantal kledingstukken van ontwerpster Elida Do Rosario te bewonderen. Zij deed ook mee aan Woordt in Beeld Delfshaven.

 

Oscar van der Pluijm, directeur van Grounds, presenteert de activiteiten van Grounds en vertelt over de relatie met de wijk en de mogelijkheden die Grounds biedt voor creatieven uit Delfshaven.

Verder is er voldoende tijd om te netwerken en ideeën uit te wisselen.  

 

Wij kijken er naar uit je de 19e november te ontmoeten!

 

Met vriendelijke groeten,

 

Ausra Listaviciute van Grounds,

Zico Lopes en Odair Inocencio van Woordt in Beeld

Esther Gernette Cultuurscout Delfshaven